Numerolojiyi Anlamak

Numerolojiyi Anlamak

Hinduizm’den Hristiyanlığa, sayılara saygı duyulması dinlerde ortak bir temadır ve belirli sayıların daha derin bir anlamı var gibi görünmektedir. Ancak kesin bir bilim olmadığı için numeroloji, manevi bilginin çoğu kez efsaneler ve gerçeklerle karıştırıldığı bir çalışma alanıdır.

İnsanlık tarihinin ilk dönemlerinde mevsimleri ve gökleri anlamaya başladık, ardından güneşin, ayın ve yıldızların döngüsel doğasını çözdük. Bütün bunlar sayılarla işlendi. Ve belirli sayılar, dinler, kiliseler ve gelenekler tarafından her zaman evrensel olarak kutsal kabul edildi. Yunanca ve İbranice gibi eski diller alfabelerindeki harfleri sayı olarak kullanıyordu. Örneğin Kutsal olarak kabul edilen  7 sayısını ele aldığımda,  Buddha doğduğunda yedi adım yürüdü. Yahudi geleneğinde yedi mumlu menora var. Katolik dininde yedi kutsallık demek ve aynı zamanda yedi ölümcül günah ve yedi erdem olarak bilinir. Hinduizm’de yedi rishi ve öğretmenimiz var. Kendi Müslüman dinimiz geleneklerinde ise yedi cennet ve yedi cehennem olarak bilinir.

Bazı sayılar, belirli özelliklere sahip oldukları düşünüldüğü için kutsal kabul edilir. Yedi her zaman mistik bir nokta olarak görülmüştür. Nümerolojik haritalarında güçlü yedi’ye sahip olan insanlar, gerçeği keşfetmek ve korkunun arkasındaki gizemi ortaya çıkarmakla ilgilenme eğilimi yüksektir. Dinlerde tekrar eden sayıları gördüğümüzde, bunların çok eski zamanlardan beri kolektif bilinç dışımızın derin girintilerine erişen evrensel semboller olduğunu görüyoruz.

11:11 sayısı, insanların gördüğü en yaygın sayı dizilerinden biridir. Ayrıca 444, 55 veya 3:33 gibi 11’in katlarını da bulabilirsiniz. On bir rakamı, eski kalıplardan bir kayma veya yaklaşan bir atılımla ilişkilidir. Zaten değişim sürecinde olduğumuzda görme eğiliminde olduğumuz bir sayıdır.

Evrenin bilinçaltı zihinleri farkında olmamızı, tünel görüşünden çıkarak hayatımızda neler olup bittiğini görmemizi sağlar.Tekrar eden sayıları daha derin bir düzeyde deneyimlemeye başlarız, o zaman biraz daha derin araştırma gerektirir. Annemarie Schimmel’in Sayıların Gizemi kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Peki sizce tamamen sayılarla kodlanmış bir evrende yaşıyor olmamız mümkün mü?

Evrim ONUK

Bu yazıda ifade edilen görüşler, alternatif çalışmalara ışık tutmayı ve konuşmayı teşvik etmeyi hedefler. Yazara ait olan bu görüşler, hekimlerin ve doktorların (tıp doktorlarının) tavsiyelerini bir ölçüde içeriyor olsa bile, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu yazının; profesyonel tıbbi tavsiyenin, teşhisin ve tedavinin yerine geçmesi hedeflenmemiştir ve özel bir tıbbi tavsiye için buradaki bilgilere güvenilmemelidir.

Paylaş:

Şimdi Keşfedin!

Yazılarım

Bugün 42

Bugün 42 Hayatta kendimi birçok açıdan şanslı buluyorum ama bazı şanslarımı kendim var ettim, bunu da biliyorum. Geniş bir daire çizerek zaten başından beri olduğum

Yazılarım

Sevgili Yaz

Ağustos toparlandı gitti işte. Deniz, rüzgar, sessizlik, beyaz kumlar ve tüm bunların insanın ruhuna zerk ettigi muazzam dinginlik. Haziran başlarken bu yaza çok inanıyorum demiştim.

L'Atelier SoHo